1. Anasayfa
  2. Çeşitli Bilgiler

Senedin Geçerlilik Süresi

Senedin Geçerlilik Süresi
0

Senedin geçerlilik süresi de kişilerin sıklıkla araştırmaya devam ettiği konular arasında yer almaktadır. Özellikle de çeşitli sebeplerden ötürü senet imzalamak zorunda kalmış kişiler, imzaladıkları senetleri ne zaman alabileceklerini oldukça merak ederler. Senetlerin geçerlilik tarihi, üç yıldır. Fakat bazı senetlerin geçerlilik tarihi daha da uzatılabiliyor. Bu nedenle imza attınız senetleri takip etmenizde ve detaylı bilgiye ulaşmanızda fayda vardır. Aksi taktirde çeşitli problemlerle karşılaşmanı da söz konusu olabiliyor. Senedin geçerlilik süresi

Senedin geçerlilik süresi

Tarihi Geçmiş Senet Tahsil Edilir Mi?

Tarihi geçmiş senet tahsil edilir mi? Mahkeme yoluyla, bana senetleri işleme koydurmanız mümkün olacaktır. Avukatınız, hızlı bir şekilde icra takibi başlattıktan sonra; senetlerinizi tahsil etmesi söz konusu olacaktır. Ancak bu durum biraz uzayabilmektedir. Bu nedenle mutlaka istediklerinizin geçerlilik tarihini takip etmeniz gerekecektir.

Senet Kaç Yıl Sonra Zaman Aşımına Uğrar?

Senet kaç yıl sonra zaman aşımına uğrar? Bu süreç genel olarak; üç ile on yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bu durum bütün senetler için aynı olmadığı gibi, zaman zaman tarihi geçen senetlerin tahsil edilememesi gibi sorunlar da doğabilir. Özel sektörde çalışmaya devam eden kişilerden aldığınız senetler, üç yıl boyunca geçerli olacaktır. Ancak devlet destekli bir senet aldıysanız; on yıl boyunca senetinizin geçerli olacağı da pek çok kaynakta yer almaktadır.

Senet aldığınız zaman, detayları öğrenmeyi ihmal etmemeniz her açıdan sizin yararınıza olacaktır. Özellikle de aldığınız senetleri hemen harcamayı planlamıyorsanız, senetinizin geçerlilik tarihini iyi bilmeniz ileride sorun yaşamamanız açısından önemlidir. Tarihiz dolmuş senetleriniz için başlattığınız icra takipleri ise, bazı zamanlarda kısa süre içerisinde çözüme kavuşurken, bazı zamanlarda ise herhangi bir ücret alamamanıza neden olacaktır. Bu tarz riskli olaylara maruz kalmadan, taleplerinizi bir avukata danışmanız daha doğru bir seçenektir.

Kısa biyografi örnekleri ?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir