1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Feynman Tekniği Nedir ? Feynman Tekniği İle Kolay Öğrenme Nasıl Olur ?

Feynman Tekniği Nedir ? Feynman Tekniği İle Kolay Öğrenme Nasıl Olur ?
Feynman Tekniği Nedir ?
0

Feynman Tekniği Nedir ?

Feynman Tekniği Nedir: Günümüzde sınav sistemleri sürekli değişmekte ve öğrenciler bazen bu sistemlere ayak uyduramamaktadır. Okullarda yapılan sınavlarda kimi zaman klasik kimi zaman test yöntemleri kullanılmaktadır. Hangi sınav olursa olsun eğer karşınıza çıkan sorunun konusu hakkında bir fikriniz yoksa soruyu çözmeniz hiçte kolay değil demektir.

Feynman Tekniği Nedir ?
Feynman Tekniği Nedir ?

İşte tam bu noktada bir teknikten bahsedeceğiz ve konuları değim yerindeyse su gibi içip, soruları hiç takılmadan cevaplatacak bir yöntem ; Feynman Tekniği

Feynman tekniği 4 aşamadan oluşan bir tekniktir ve amacı bir ders konusu yada öğrenilmek istenen herhangi bir konunun daha iyi öğrenilmesi ve akılda kalıcılığının fazla olması için kullanılan bir tekniktir.

1.Konuyu seçelim:

Feynman tekniğini kullanmaya başlarken özellikle bir konu seçilmeli ve bu konunun üzerine çalışma yapılmalıdır. Seçilen konunun başlığı boş bir defter sayfası yada çalışma kağıdının en üstüne yazılmalıdır.

2.Konuyu Arkadaşınıza Anlatır Gibi Yazın:

Seçilen konu başlığının altına konuyu hiç bilmeyen bir arkadaşınıza anlatıyormuş gibi en basit ve sade cümlelerle anlatarak yazın. Burada amaç konu hakkında neler bilindiği ve bunun ne kadarının aktarılabildiğidir.

3. Kaynağa Geri Dönün:

Feynman Tekniği İle Kolay Öğrenme Nasıl Olur ?
Feynman Tekniği İle Kolay Öğrenme Nasıl Olur ?

Takıldığınız noktada ders çalıştığınız kitaba, deftere yada kaynağa geri dönüp tekrar tekrar çalışabilirsiniz. Ta ki konunun tamamına hakim olup hiç bilmeyen birine anlatacak kapasiteye gelinceye kadar. Kağıdınıza öğrendiklerinizi tekrardan yazın

4. Sadeleştirme ve Gözden Geçirme:

Konunun hepsini öğrenip hiç bilmeyen birine anlatacak konuma geldiğiniz zaman; özellikle kağıdınızı gözden geçirip eksik bir yer var mı diye kontrol etmelisiniz. Yazdığınız cümleleri mümkün olduğunca kısaltmalı ve hatta terimleri kendi anlayacağınız ve anlatabileceğiniz şekilde basite indirmelisiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir