1. Anasayfa
  2. Sağlık Bilgileri

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız ?

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız ?
Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız ?
0

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız ?

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız: Yaşam Standartlarını olumsuz bir şekilde etkileyen boğaz ağrısı ile meydana gelen tahriş ile yeme ve konuşma zorluğu ve yutkunmada ağrı hissetme gibi sorunlar ortaya çıkar. Üst solunum enfeksiyonlarının neden olduğu boğaz ağrılarından korunmak için dikkat edilmesi gereken ayrıntılar ile boğaz ağrılarına neden olan faktörleri engelleyebilirsiniz. Aşırı soğuk içecekler içilmesi boğazların inmesine ve iltihaplanmasına neden olurlar. Aynı zamanda bu nedenler boğaz ağrılarının başlamasında ilk sırada yer almaktadır. Boğaz ağrınızı evde rahat bir şekilde azaltmak için uzmanlarda tarafından bazı öneriler alt kısımda sizlere aktarılmıştır.

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız ?
Boğazdaki ağrıları geçirmek için ne yapmalıyız ?

Boğaz Ağrısının Geçirmenin Yolları nelerdir ?

Karbonat ve Tuzlu Su Gargara:

Karbonat ve Tuzlu Su Gargara
Karbonat ve Tuzlu Su ile Gargara

Enfeksiyonlar nedeniyle oluşan mikroplardan kurtulmak için karbonatlı ve tuzlu su ile gargara yapın. Ilık bir suyun içerisine bir çay kaşığı veya karbonat ekledikten sonra karıştırın. Gargara esnasında boyun kısmının hafif arkaya doğru yatık bir şekilde yapılması gerekiyor.

Limon, Bal ve Zencefilinde Yararlarından Faydalanın:

Limon, Bal ve Zencefilinde Yararlarından Faydalanın. Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız
Limon, Bal ve Zencefilinde Yararlarından Faydalanın

Balın yumuşatma özelliği ve limonun antibakteriyel özelliği sayesinde boğaz kısmınızı rahatlatabileceğiniz karışımı evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve ek olarak zencefil tozu ile karıştırdıktan sonra yiyebilirsiniz. Genelde uzmanlar bu uygulamanın gece yatarken yapılmasını öneriyorlar.

Bitkisel Çaylardan Yararlanın:

Bitkisel Çaylardan Yararlanın
Bitkisel Çaylardan Yararlanın

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücüdun enfeksiyonlarla savaşması için tercih edeceğiniz ekinezya oldukça faydalı bir bitkidir. Bunun yanı sıra ıhlamur ve adaçayına az miktarda bal ekleyerek boğaz ağrınızı azaltabilirsiniz.

Soğuk Su ve Yiyeceklerden Uzak Durun:

Soğuk Su. Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapmalıyız
Soğuk Su

Boğazın tahriş olmasında önemli bir etken olan soğuk içecekler yerine, oda sıcaklığında beklemiş olan ılık su solunum yollarının nemli bir şekilde kalmasını sağlamaktadır. Buda ağızda kuruma sorununu ortadan kaldırıyor. Uzmanlar günde 2 litrenin altında su tüketilmemesini öneriyorlar. Boğazdaki tahrişi arttıran soğuk yiyecek ve içecekler ılık olarak tüketilmelidir.

Sigara ve Nargileye Dikkat:

İçerisinde barındırdığı kimyasal maddelere nedeniyle Solunum yollarını tahriş eden dumanlı içeçekler vücüdun direnç göstermesini engellemektedir. Boğaz kısmında sigara içimine bağlı olarak tahriş ve öksürük gibi sorunların ortaya çıktığıda bilinmektedir. Solunum yollarını tahriş etmesi nedeniyle sigara dumanından uzak durmanız gerekmektedir.

Ortamın Nemli Olmasına Özen Gösterin:

Ortamın Nemli Olmasına Özen Gösterin
Ortamın Nemli Olmasına Özen Gösterin

Kış aylarında evinizin içerisinde nem oranı oldukça azaldığı için, kuru hava boğaz kısmında tahrişlere neden olabiliyor. Bunu önlemek için kaloriferin üzerine koyacağınız ağzı açık su ortamın nemli kalmasına yardımcı olmaktadır.

Her İnsanda Görülen Reflü Hastalığı:

Her İnsanda Görülen Reflü Hastalığı
Her İnsanda Görülen Reflü Hastalığı

Aşırı doymuş yağ oranına sahip yiyecekler reflü hastalarını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bunun sonucunda mide özsuyunun ağza geri gelmesi boğaz kısmında aside bağlı tahrişlere neden olabilir.

İnsan hayatını olumsuz bir şekilde etkileyen boğaz ağrılarında en etkili yöntem olarak bal ve zencefil karışımının gece yatmadan önce tüketilmesi önemli derecede yarar sağlamaktadır. Yutkunmalarda ağrıyı azaltmak içinde ballı ıhlamur tercih edilebilmektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir