1. Anasayfa
  2. Sağlık Bilgileri

Anemi Nedir ? Aneminin Belirtileri Nelerdir ?

Anemi Nedir ? Aneminin Belirtileri Nelerdir ?
Anemi Nasıl Tedavi Edilmektedir ?
0

Anemi Nedir ?

Anemi Nedir: İnsanlar tarafından farkına bile varılmadan ilerleyebilen bu hastalık, demir eksikliğine benzer bir durumla seyrettiğinden teşhisi zor olabilmektedir. İnsanlar arasında “Kansızlık” olarakta bilinen bu rahatsızlık uzun vadede birçok insanın hayatında zorluklar yaşamasına neden olmaktadır.

Anemi Nedir ?
Anemi Nedir ?

Birçok insanın merak ettiği “Anemi nedir?” sorusunu uzmanlara sorduk.

Anemi Ne Demek ?

Anemi hastalığı halk arasında “kansızlık” olarakta bilinmektedir. Bu hastalık kan da bulunan hemoglobin’in veya hücre yapımı için gerekli olan bazı maddelerin yeterli seviyede bulunmamasından kaynaklanır. Ülkemizde ise anemi özellikle bayanlarda menopoz öncesi dönemlerde görülebilmektedir. En sık rastlanan anemi tipi ise demir eksikliğine bağlı olarak “eritrosit” hacminin azaldığı anemi tipidir. Eğer aşırı kan kaybı yaşadıysanız veya yeterli, aynı zamanda dengeli beslenmiyorsanız, anemi hastalığına yakalanmanız muhtemeldir.

Aneminin (Kansızlık) Belirtileri Nelerdir?

Aneminin (Kansızlık) Belirtileri Nelerdir ?
Aneminin (Kansızlık) Belirtileri Nelerdir ?

Uzmanlar aneminin en sık görülen belirtilerini şöyle sıralıyor. Özellikle halsizlik, hızlı yorgunluk hissi, çarpıntı, hafıza problemleri, saç dökülmesi, baş dönmesi, uyku isteği, nefes darlığı, üşüme iç sıkıntı, konsantrasyon eksikliği, dil ve dudak etrafında yara, tırnaklarda kolay kırılmalar ve cilt bozuklukları gibi yan etkilere sahip olan aneminin yaşam kalitesine etkisinden dolayı tedavi edilmesi şarttır.

Anemi fiziksel performansı, aile ve sosyal yaşantıyı etkilediğinden dolayı tedavi edilmesi zorunlu bir süreçtir. Tedavi sonrası düzenli olarak hastalığın seyri takip edilmelidir. Tedavi süreci tamamlanmadığı müddetçe daha ciddi hastalıkların karşınıza çıkması olasılık dahilindedir.

Anemi (Kansızlık) Tanısı Nasıl Konulur?

Öncelikle şunu belirtelim, alternatif tıbba yönelmeden veya kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeden önce aneminin bir hastalık olmadığını bilmeniz gerekiyor. Anemi başka hastalıkların veya bozuklukların yansımasıdır. Öncelikle aneminin hangi nedenlerden oluştuğunun araştırılması gerekiyor.

Anemi tanısının konulması için uzman bir doktordan yardım almanız gerekiyor. Doktor hastanın yaşantısıyla ilgili hikayeye göre kan tahlili ve testleri yaparak tanıyı koyar.

Anemi Nasıl Tedavi Edilmektedir?

Anemi Nasıl Tedavi Edilmektedir ?
Anemi Nasıl Tedavi Edilmektedir ?

İlk öncelikli olarak Aneminin neden oluştuğu öğrenilip, şartlara göre tedavi süreci başlatılmalıdır.

Anemi bebeklerde şurup ve damla ile tedavi edilirken, yetişkinlerde demir ilacı alınması sağlanmaktadır. Eğer ki yetişkinlerde kan kaybı var ise araştırılıp, 4-6 ay süren tedavi ile bireyin hemoglobin seviyesi normale dönene kadar; ve demir depoları dolana kadar tedavi sürecine devam edilir.

Senenin belirli dönemlerinde oluşan özellikle üşüme, halsizlik ve çarpıntıların kansızlıktan kaynaklanabileceği unutulmamalı; aynı zamanda uzman bir hekimden yardım alınması gerekmektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir