1. Anasayfa
  2. Tarihi Bilgiler

Astroloji Nasıl Ortaya Çıktı ?

Astroloji Nasıl Ortaya Çıktı ?
Astroloji, ilk olarak Mezopotamya'da ortaya çıkmıştır. Kısacası tarihi M.Ö 3.000'lere kadar uzanmaktadır..
0

Astroloji Nasıl Ortaya Çıktı ?

Astroloji nasıl ortaya çıktı: İnsanlık var olduğundan bu yana geleceği öğrenme düşüncesi her zaman zihinlerde merak uyandıran en büyük soru işaretlerinden biri olmuştur. Bu merak zamanla daha da büyüyerek astroloji biliminin temellerini atmıştır. Günümüzde hiçbir otorite yazının bulunmasından önce astroloji biliminin ne kadar eski olduğu sorusuna ne yazık ki cevap verememiştir.

Astroloji, ilk olarak Mezopotamya'da ortaya çıkmıştır. Kısacası tarihi M.Ö 3.000'lere kadar uzanmaktadır..
Astroloji, ilk olarak Mezopotamya’da ortaya çıkmıştır. Kısacası tarihi M.Ö 3.000’lere kadar uzanmaktadır..

Astrolojinin Tarihçesi:

Astrolojinin tarihi, 5.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır.. Astroloji nasıl ortaya çıktı ?
Astrolojinin tarihi, 5.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır..

Antik Yunan çağında bazı araştırmacılar, gökyüzünde gerçekleşen birtakım hareketlerin insan üzerinde hem bireysel hem de kitlesel anlamda etkili olduğu inancına hakimdiler. Ancak o dönemdeki genel düşünce, bu tarz göksel araştırmaların geleceğe yönelik kehanetlerde bulunulması açısından uzaktı.

Eski Mezopotamya bölgesinde hüküm süren Asur ve Babil devletlerinde yaşam süren halkın önemli bir kesimi, gökyüzünde yer alan cisimlerin hareketlerinin insanların üzerinde derin bir etkisi olduğuna inanıp bu inancı tanrısal hale getirmişti. Günümüzde yapılan araştırmalar doğrultusunda astrolojiyle alakalı MÖ 2500 yılına ait ilk yazılı belgelere Irak’ın Ellile Kasabası üzerinde yapılan arkeolojik çalışmalarda ortaya çıkartılan tabletlerde rastlanılmıştır. Asur ve Babil gibi önemli medeniyetlerde yaşam süren dönemin bazı ilim adamları, özellikle yeryüzünde meydana gelecek deprem, sel, savaş, salgın hastalık gibi geniş kitleleri etkileyecek felaketleri göz yüzündeki yıldızların birtakım hareketlerini inceleyerek kehanette bulunurlardı.

Mezopotamyalı bilim adamları, gezegenlerin hareketlerini yeni bir bilim dalı olan astronomi bilimiyle araştırıyorken Antik Yunanlılar çoktan tanrılarının olağanüstü tapınaklarıyla övünmekteydiler. Antik Yunan bilim adamları, başka bir deyişle Mezopotamyalı bilim adamlarının geliştirdiği astrolojik kehanet tarzını kendi mitolojik inançları doğrultusunda yeniden şekillendirip kişiye özel astrolojik harita meydana getirerek hayvanlar dairesi anlamına gelen Zodyak kuşağını geliştirmişlerdir. Bir yıl boyunca dünyanın güneşin çevresinde dönmesiyle beraber her iki yörüngede 9’ar derecelik bir açı oluşmakla birlikte bu açıların her birine aslan, balık, akrep, terazi… vs. gibi isimler verilerek toplamda 12 tane olmak üzere burçlar dediğimiz astrolojik öğeler ortaya çıkmıştır.

Yıldızname:

Yıldızname, kişisel bilgilerden yola çıkılarak; doğum tarihi, yaş, isim gibi; o kişinin vefatına kadar olan yolculuğuyla ilgili yorum yapma yöntemidir.. Astroloji nasıl ortaya çıktı ?
Yıldızname, kişisel bilgilerden yola çıkılarak; doğum tarihi, yaş, isim gibi; o kişinin vefatına kadar olan yolculuğuyla ilgili yorum yapma yöntemidir..

Doğum haritası olarak da bilinen yıldızname, astrolojinin kişi üzerinde önemli etkileri olduğunu savunmuştur. İnanç ve destekleriyle birlikte bu işle iştigal edenler tarafından kişiye özel olarak hazırlanmıştır. Ayrıca günümüzde sıkça uygulanan bir kehanet biçimidir.

Astroloji Ve Kehanet Okuma Sanatı:

"<yoastmark

Mezopotamyalı bilim adamları tarafından M.Ö 7 yy da bugün Halley kuyruklu yıldızı ismi verilen, gökyüzünde parlak ve göz kamaştıran yıldız benzeri bir cisim tespit edildi. Bu durum insanları son derece telaşa düşürdü. Ancak bu kuyruklu yıldızın şekil ve hareketlerini yorumlayan astrologlar, yakın zamanda dünyada çok önemli bir hükümdarın öleceğini ve bununla birlikte dünyada ciddi olayların baş göstereceğini dile getirdiler.

Gerçekten de kısa bir zaman sonra dönemin ünlü Hasting Savaşı sırasında İngiltere hükümdarı Harold öldü. Dünya bir kaosun içerisine girdi. Ancak bu olaylar neticesinde birçok insan, bu söylenen kehanetlerin varlığına inanmıştır.

Mevcut bilimin ışığında Halley kuyruklu yıldızının 76 yılda bir dünyanın yakınından geçtiği bilim insanlarınca ispatlanmıştır. Bugün halen daha birçok astrolog bu bilgi vasıtasıyla yakın geleceğe ait kehanetlerde bulunmaktadır.

Günümüz koşullarında astroloji bilimiyle iştigal eden insanlar, güneş, ay ve gezegen gibi gök cisimlerinin zaman ve koşullara bağlı olarak insanların üzerinde etkileri olduğunu her daim dile getirmişlerdir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bugün birçok astrolog, hem basılı hem de dijital yayın organları vasıtayla kehanetlerde bulunular. Günlük, haftalık veya aylık periyotlar da yıldız fallarını yayınlamaktadırlar.

Yabancı turistler için gezilecek en iyi yerler..

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir